Loading...

Transformatie

Van Kantoor Naar Woningen

Van Kantoor Naar Woningen
VÓÓR AFBEELDING
Op het bedrijventerrein Agro Business Park bij Kortenoord te Wageningen bevindt zich het leegstaande kantoorpand Nieuwe Kanaal 9F. Gezien de belangrijkste kenmerken van de locatie zou dit pand uitermate geschikt zijn een bijdrage te leveren in het beantwoorden van de nog steeds groeiende vraag naar woningen. Zowel het centrum van Wageningen als de universiteit is goed bereikbaar. Daarnaast zou een dergelijke functiemenging op deze locatie zorgen voor meer levendigheid en daarmee een verbeterde leefbaarheid in dit gebied, wat positieve effecten zou hebben op de overige recente en geplande ontwikkelingen in de omgeving.
Van Kantoor Naar Woningen
RELATIE MET (NIEUWBOUW) WOONWIJK
Hier wordt de relatie tussen de nieuwbouw woonwijk en het bedrijfsterrein weergegeven. Zoals te zien in de afbeelding hieronder is het kantoorpand aan de Nieuwe Kanaal 9F gesitueerd precies tussen het woongebied en het bedrijfsterrein. Hiernaast is de bestemingsplan van het hele gebied weergegeven, Uit deze analyse komt naar voren dat het mogelijk is, omdat het goed binnen het gebied past, om het kantoorpand naar woonfunctie te veranderen.
Van Kantoor Naar Woningen
CONCEPT EN SFEER
Van saai kantoorpand naar bloeiende wooncommunity. Welkom in de groene en duurzame wooncommunity.
Project Details

Locatie: Wageningen

Jaar: 2017

Project type: Transformatie

Status: Schets ontwerp

client: CAIRN REAL ESTATE

Wageningen is de ‘groene’ universiteitsstad van Nederland: hier is de internationaal toonaangevende universiteit voor gezonde voeding en leefomgeving gevestigd. In de conceptvorming voor een eventuele transformatie van het kantoorgebouw naar woningen, heeft de identiteit en het karakter van de leefomgeving centraal gestaan. Door de groene omgeving met water als uitzicht en een opkomende woonwijk recht tegenover het gebouw is de locatie zeer geschikt om te transformeren naar woningen. Onze concept wordt vertaald in twee opties wat betreft de binnen indeling van het gebouw. Er is ook de mogelijkeheid om deze twee opties flexibel te combineren. Dit kantoor is door de technische opzet en locatie uitermate geschikt om bij de transformatie verschillende doelgroepen te vestigen. Door de Universiteit in de buurt zouden Masterstudenten, Internationals, en PhD’ers gevestigd kunnen worden. Maar de locatie leent zich ook heel goed voor starters. Wageningen is namelijk een stad waar het aantrekkelijk wonen is, maar de afgelopen jaren weinig nieuwe woningen werden gebouwd. Het doel is om binnen dit gebouw een frisse, moderne wooncommunity te realiseren voor deze groepen, waarmee een nieuwe leefstijl gestimuleerd wordt. Urban Farming op het gemeenschappelijke dak en diverse extra buitenruimtes bieden naast de gecentreerde ontsluiting en een nieuwe, natuurlijk ogende uitstraling alle mogelijkheden voor een moderne leefstijl. Ook de invulling van de beganegrond zou ingevuld kunnen worden met andere functie om zo de wooncommunity nog meer te versterken.

Comments(0)

    Geef een reactie


     Vorige  Alles Volgende