Loading...

Architectuur

De Flex architectuur

Het proces

Studio Flex is een multidisciplinair architectenbureau in Den Haag. Wij ontwerpen om de kwaliteit van het leven tot het uiterste te bregen. Om deze doel te bereiken begint met een goed gesprek. Op die manier kan het beste ontwerp gevonden worden die voldoet aan alle wensen.

1. Gesprek

2. Ontwerp

3. Resultaat


Het Gesprek
Het Gesprek

Het ontwerpproces begint met een dialoog met de opdrachtgever. Door aandachtig te luisteren naar de wensen van de opdrachtgever kunnen we een programma van eisen opstellen. We gaan in gesprek over de technische, financiële en duurzame mogelijkheden. Zo kunnen we een ontwerp gaan maken die vaak de verwachtingen van de opdrachtgever overtreft.

Het ontwerp
Het ontwerp

In onze architectuur staat de kwaliteit van het leven tot het uiterste brengen centraal. Dat begint door ruimtes te ontwerpen waar mensen zich prettig voelen. Door klassiek vormgeven te combineren met slimme technologieën kunnen we intelligente, hightechruimtes met een duurzaam karakter ontwerpen. Hiermee creëren we gezondere leefomgevingen zodat de gebruikers optimaal ervan kunnen genieten.

Het resultaat
Het resultaat

Vanaf het eerste idee tot tijdens het bouwen, kunnen we overleggen met onze opdrachtgevers. Door onze flexibiliteit kunnen we de doelen halen en waar nodig aanpassen. Zo kunnnen onze opdrachtgevers altijd de beste prestatie krijgen die bij het project past. Het resultaat zijn blije opdrachtgevers en eindgebruikers.

Waarom kiezen voor Flex?

Bij Studio Flex vinden we de samenwerking belangrijk , het gaat niet alleen om het resultaat maar ook om het proces. Bouwen is voor mensen en met mensen. Het gaat erom een gemeenschappelijk doel te vinden waar we samen aan werken, om zo het beste resultaat te bereiken. Onze architecten zijn er niet om gebouwen te ontwerpen voor tijdschriften.

Als architect leveren we onze bijdrage aan de vraag van onze opdrachtgevers en we doen dit met oog voor de kwaliteit van de bebouwde omgeving. We zijn enerzijds en dienstverlener en hebben tegelijkertijd een sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

"Flexarchitect" mentaliteit vs "Starchitect" mentaliteit

Een "Starchitect" ontwerpt voor eigen ego. De "Flexarchitect" ontwerpt met mensen voor mensen. Bij Studio Flex is er niet een "Star" maar een "Constellation".

Van binnenuit ontwerpen vs van buitenuit ontwerpen

In onze architectuur staat de kwaliteit van het leven tot het uiterste brengen centraal. Dat begint door ruimtes te ontwerpen waar mensen zich prettig voelen. Dus niet van buitenuit, zoals andere architecten. Bij ons blijft het niet bij mooie plaatjes, maar wij realiseren gebouwen die hun waarde echt bewijzen als ze staan.

Flex proces vs traditioneel proces

Door onze eerst analytisch te focussen op het process in plaatst van het resultaat, kunnen we door onze flexibiliteit goed in te zetten de beste resultaten behalen.