Loading...

TRENDS IN DE KEUKEN 2019

Home / Interieur / TRENDS IN DE KEUKEN 2019

Een van de grootste veranderingen in het interieur zijn de keukens. Van een klein hokje zijn ze veranderd in een heel belangrijk aspect in het interieur. wat het meest veranderd is zijn de technische onderdelen in een keuken.

 Een van de nieuwste innovaties is de afzuigkap, die in de kookplaat is geïntegreerd. Zo is er geen afzuigkap boven het kookeiland meer nodig en kun je genieten van het vrije uitzicht boven de keuken. De afzuiging reageert op de instellingen van de kookplaat, waardoor vet, vocht en geurtjes optimaal worden verwijderd. Na afloop van het koken en na een korte nalooptijd schakelt de afzuiging zich weer uit. 

Bij deze inductiekookplaat maakt het niet uit hoe groot de pan is en waar je hem plaatst. Hij wordt namelijk op de plek verhit waar de pan in aanraking komt met het blad. Met een touch scherm kun je de hitte instellen. Bij sommige kookplaten kun je zelfs het vlees gewoon op de plaat braden zonder dat je een pan nodig hebt. De technieken worden steeds uitgebreider en ontwikkelingen gaan razendsnel.

Tegenwoordig hebben we het vrijwel allemaal druk. Dan is het wel zo fijn om in een keuken thuis te komen die gemak biedt. In veel woningen is bijvoorbeeld al een Quooker te vinden, waarmee je direct kunt beschikken over kokend water en zo weer tijd bespaart. 

We kiezen voor gemak en snelheid in een keuken. Een andere nieuwe innovatie die is toegepast heet Domotica, waarmee we apparaten op afstand kunnen bedienen. Maar denk ook aan slimme apparaten zoals een koffiemachine die je koffie klaarmaakt zodra je wekker gaat.

Zwart is het nieuwe wit in de keukenwereld. De trends van volgend jaar worden donkere kleuren en materialen. Maar ook bijzondere materialen die je niet vaak tegenkomt in een keuken, zul je vaker gaan zien. De huidige trend van natuurlijke materialen en stilte blijft, maar het draait nu nog meer om rust en spiritualiteit. Daarbij horen ook materialen zoals grof hout, metaal, natuursteen, marmer en beton. Tegelijk zien we ook een terugkeer naar de jaren 70 en 80. 

De keuken is tegenwoordig meer een woongebied dan alleen een plek waar gekookt wordt. Een kookeiland is ideaal voor het combineren van het wonen, werken en eten. Daarom is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de keuken om er een fijne plek van te maken. Voorbeelden zijn brede lade’s en een eiland waar je aan kunt zitten met barkrukken. 

© All credits correspond to photographer/designer/owner/creator