Loading...

WELKOM ISA EN LAURA & WELKOM TERUG AIMEE

Home / Geen categorie / WELKOM ISA EN LAURA & WELKOM TERUG AIMEE

Sinds begin deze maand is Aimée Schoon weer bij ons terug op kantoor. Zij had vorige periode al stage bij Studio Flex gelopen maar wilde voor haar volgende stage graag bij ons terugkomen. Samen met Isa de Bloois en Laura Tirion zal zij ons team gedurende 10 weken komen versterken.

 

VERTEL EENS OVER JEZELF EN JE OPLEIDING?

Isa: Hallo! Ik ben Isa de Bloois, ik ben 18 jaar oud en kom uit het Westland. Ik loop hier stage voor mijn opleiding het Hout- en Meubileringscollege, ik zit in het derde leerjaar van de opleiding interieuradvies. Als ik niet op school ben ga ik vaak een drankje doen met vrienden en ik volleybal bij Monza in Monster.

Laura: Mijn naam is Laura Tirion. Ik ben 18 jaar oud en ik kom uit Den Haag. Momenteel volg ik de opleiding interieur adviseur op het Hout-en Meubilerings College, ik zit nu in mijn derde leerjaar. In mijn vrije tijd hou ik ervan om gezellig met familie en vrienden mijn tijd door te brengen en nieuwe plekjes te ontdekken.

Aimée: Mijn naam is Aimée Schoon. Ik ben 21 jaar oud en kom uit Den Haag. Momenteel zit ik in mijn derde leerjaar van de opleiding interieur adviseur op het Hout-en Meubilerings College. In mijn vrije tijd kun je mij het meeste vinden op de hockeyvelden van HDS.

WAAROM STUDIO FLEX?

Isa: Hiervoor heb ik stage gelopen in een woonwinkel, een keukenspeciaalzaak en kantoorinrichting. Ik heb hierbij gewerkt niet omdat ik het ontwerpen leuk vind maar mij juist het ontwerpen meer aansprak. Ook twijfel ik nog over een vervolgopleiding en lijkt architectuur me ook erg interessant. Om daarin meer ervaring op te doen leek een bijpassende stage mij een goed idee. Ik ben bij Studio Flex gekomen door te zoeken op de website van stagemarkt waar ze bedrijven aanbieden die stages beschikbaar hebben. De site sprak mij heel erg aan en in het stagegesprek kwam ook naar voren dat er tijdens het werken veel wordt gecommuniceerd, waardoor ik nog enthousiaster werd over deze stageplek.

Laura: Studio Flex is mijn vierde stage van mijn opleiding. Mijn vorige stageperiodes waren voornamelijk in woonwinkels waar het grotendeels om de verkoop ging. Ik ben er achter gekomen dat dit minder binnen mijn interesse viel en ik was al een langere tijd opzoek naar een architectenbureau. Ik was eigenlijk direct enthousiast over Studio Flex en had ik vele goede verhalen over gehoord. De projecten die voorbij kwamen spraken mij erg aan, en de sfeer binnen het kantoor kwam goed over.

Leuk om je weer terug te zien Aimée! Waarom heb je ervoor gekozen nog een stageperiode bij ons te komen werken? Ik ben teruggekomen bij Studio Flex omdat ik de werksfeer erg prettig vind en ik vorige periode veel heb geleerd. Doordat ik nog een periode hier stage kan lopen kan ik me nog meer verdiepen in de projecten waarmee ik ben begonnen in de eerste periode. Zo maak je meer stappen mee van het hele project.

WAT ZIJN JE VERWACHTINGEN?

Isa: Ik verwacht deze stage meer inzichten te krijgen in wat er omgaat in dit bedrijf als het om het ontwerpen en uitvoeren gaat. Ik ben erg benieuwd hoe dat eraan toe gaat en hoe de ontwerpen tot stand komen.

Laura: Het lijkt mij leuk om erachter te komen hoe Studio Flex ter werk gaat binnen een grootschalig project en welke stappen er genomen moeten worden om het daadwerkelijk uit te voeren. Naast de projecten zelf is communicatie ook een belangrijke factor binnen het bedrijf, ik hoop mijzelf hierin te verbeteren en deze stageperiode af te ronden met veel meer wijsheid.

Aimée: Ik verwacht dat het een leuk en weer opnieuw leerzame stage word. Ik kan me meer verdiepen in het project waar ik mee begonnen was. Ook kan ik het idee nu presenteren aan de opdrachtgever. Dat lijkt me heel vet, maar ook spannend.

WAT VOOR PROJECTEN ZOU JE HET LIEFST AAN WILLEN WERKEN BIJ STUDIO FLEX?

Isa: Ik vind alles leuk om te doen en ook als het niet leuk is maakt het me eigenlijk niet uit. Voor mij is het belangrijk dat ik het meest uit de stage kan halen dus alles wat ik doe helpt daarbij. Het leukste om te doen vind ik natuurlijk wel het ontwerpen.

Laura: Aangezien dit mijn eerste keer is bij een architectenbureau sta ik voor alles open. Ik vind het erg interessant om erachter te komen hoe ze hier bij Studio Flex te werk gaan. De variatie van het uitwerken van tekeningen tot het bijhouden van social media accounts.

Aimée:  Ik zou het liefst willen werken aan projecten waar ik zelfstandig aan kan werken. Mijn eigen invulling geven aan het interieur en het bekijken hoe de ontwerpstappen van een architect verlopen.

WAT ZIJN JE PLANNEN NA JE STAGE?

Isa: Na deze stage hoop ik eerst mijn diploma te halen voor het HMC. Daarna wil ik graag een vervolgopleiding doen. Ik weet nog niet precies wat maar ik heb bijvoorbeeld al gekeken op Academie Vogue en HBO Bouwkunde in Rotterdam. Mijn interesse ligt wel heel erg bij het inrichten en ontwerpen dus daar zijn mijn vervolgopleiding ook op gericht zijn!

Laura: Na het afronden van deze stage bij Studio Flex moet ik nog een jaar om mijn huidige studie te behalen. Na het behalen van deze opleiding wil ik graag nog een HBO studie doen, ik ben er alleen nog niet achter welke dit gaat worden. Als ik hier het aankomende jaar nog niet uit ben, wil ik een tussenjaar nemen en gaan reizen om de wereld te ontdekken.

Aimée: Ik zou wel iets in de richting van styling/ fotografie willen doen, dat kan interieur maar ook mode zijn, maar door deze stage staat ook bouwkunde of planologie op het lijstje. Ik zou het heel vet vinden om van allerlei soorten kennis in huis te hebben.

Aimée, Zou je Studio Flex bij toekomstige stagiaires kunnen aanraden, zo ja waarom vooral? Ja, anders kom ik hier niet voor de tweede keer. Het is een hele relaxte sfeer met een leuk team waar je mee werkt. Je krijgt je eigen project waar je je helemaal in kan leven. Je leert hier om technisch te tekenen, trends bij te houden en je mag het social media platform bijhouden. Lekker veel afwisseling.